HUN

Streetview Dixieclub

One night in New Orleans“ Európaturné – 2019

A Streetview Dixieclub zenéje New Orleans szívéből ered. A zenekar a 20-as és 30-as évek legnagyobb slágereit játssza és koncertjeivel a hangversenytermekben, a jazz klubbokban, a báltermekben és az utcán egyaránt a jazz legjavát („Jazz at its best) közvetíti a hallgatóság számára.

A Frenchman Street szellemiségével, érzésvilágával átitatott repertoár olyan ragtime, dixieland és swing klasszikusokat tartalmaz, amelyek a világot közel 100 éve lázba hozzák.

A zenekar fellépései sok humorral, viccel átszőtt előadások, amelyek a közönség számára garantált egészestés szórakozást biztosítanak.

A „We’ve landed at the airport early in this morning …” mondattal megnyitott előadásokat a közönség meglepetten és érdeklődéssel fogadja, amelynek hatása az azt követő „Direct flight from New Orleans” mondattal tovább fokozódik (ez a mondat olyan településeken is elhangzik, ahol egyáltalán nem található reptér).

A „One Night in New Orleans” showban a közönség csak igaz történeteket („True Stories”) hall a Bourbon Streetről, a Basin Streetről és a French Quarterről, találkozik „Dollyval” (Hello Dolly) és a keserédes „Sweet Georgia Brownnal”, fogyaszthat egy kis jégkrémet („Ice cream”), egy pillanatra átélheti a sajgó szív fájdalmát („Heartaches”), míg végül megtapasztalja, hogy milyen érzés az, amikor hiányzik New Orleans („Do you know what it means to miss New Orleans”).

Mindeközben a zenekar az utca napos oldalán jár („On the sunny side of the street”), mulatságot tart („Mulatschak”) és nem hagy egyetlen hölgyet sem megénekeletlenül („Margie”, „Dinah”, „Sweet Lorraine”, „Ain’t she sweet”).

A Streetview Dixieclub zenészei virtuóz hangszeres tudásukkal és érzelemmel teli előadásmódjukkal a dixieland olyan egykori szülőatyjainak állítanak emléket, mint Papa Jack Laine (1873-1966), Nick Larocca (1889-1961), Bix Beiderbecke (1903-1931), Kid Ory (1876-1973), Sidney Bechet (1897-1959), Louis Armstrong (1901-1971) …

A Streetview Dixieclub koncertjeit egy teljesen váratlan fordulattal fejezi be: a közönség előtt álló Ursi Richmore, Patrik Thurner, (ének), W. Hansmann (trombita), Smooth M&M (szaxofon), Johnny Woods jr. (klarinét), Adam Longhand (zenei vezető, harsona), Dr. Simon Tirando (banjo), Lucky Basshunter (nagybőgő), Warren „Big Four“ Jones (dob) és Thomas Alvin Edison (újságos fiú) beismerik, hogy egyáltalán nem New Orleansból jöttek. Ami még rosszabb: még csak nem is jártak sosem ott.

Kiengesztelésül zárásként azért egy igaz történet mégis akad: a zenészek New Orleans olyan külvárosaiból érkeztek, mint például Niederwölz, Frohnleiten, St. Radegund, Fürstenfeld, Graz, Tápiógyörgye, vagy Belgrád.

(Muzsikusok: Ursula Reicher, Patrik Thurner, Werner Hansmann, Matthias Meister, Johannes Hödl, Ladànyi Ádám, Simon Reithofer, Lukas Straussberger, Vlado Vesic, Daniil Bobrov (újságos fiú)).